"A warm summer breeze
of incense, colourful flowers
and smiling faces in the Kathmandu valley of
Nepal. Struck by joy and laughter, beauty and
poverty, i decided to start
this calendar project."

 
kalender

   
achterkant kalender
(Klik op het plaatje voor een vergroting)
Verjaardagskalender van en voor het Nepaleze volk  

Fotograaf Marc Vreenegoor komt met een uniek initiatief: een verjaardagskalender voor het goede doel, in combinatie met een groot aantal exposities op tal van verschillende plekken.
De kalender is een selectie van schitterende foto's die de fotograaf maakte in Nepal dit jaar.
De exposities tonen ons dezelfde foto's levensgroot in schitterende exclusieve lijsten.

Het goede doel
Met zijn kalender hoopt Marc geld uit westerse bedrijven te kunnen doorsluizen naar het armlastige Nepal. Want zoals met alles wat deze bevlogen fotograaf/zakenman aanpakt, wordt het niet voorzichtig gebracht en komt zijn verjaardagskalender zeker niet in een benauwde oplage uit. Er worden meteen tienduizenden exemplaren gedrukt en kun je als sponsor een gepersonaliseerd exemplaar bestellen. De kalender wordt gepromoot op diverse plekken in de media en exposities met ruim twee meter grote afbeeldingen van de beelden uit de kalender zullen het komende jaar georganiseerd worden. Er wordt samenwerking met Nepaleze consulaten gezocht over de hele wereld en tal van bedrijven krijgen de aanbieding dit project te sponsoren.
De NDA (Nepal Development Academy) is verzocht ervoor zorg te dragen dat het geld ook werkelijk terechtkomt bij de Nepalezen en niet aan de welbekende strijkstokken blijft hangen. 
De verkoopprijs bedraagt 24,95 euroINTERVIEW MET MARC VREENEGOOR

Als het maar lang genoeg druppelt
Kalender om het Nepaleze volk te steunen
Hoe een fotograaf bijna per ongeluk in Nepal belandt en daar het plan opvat om iets te gaan doen aan de armoede die hij registreert. Dit plan dan ook nog eens niet bepaald voorzichtig aanpakt en al zijn commerciële vaardigheden inzet om van dit charitatieve idee daadwerkelijk een groot succes te maken. In gesprek met Marc Vreenegoor, fotograaf en initiatiefnemer van een hartverwarmend project.

De foto's
Gedurende zijn verblijf in Nepal eerder dit jaar heeft de fotograaf  Marc Vreenegoor een schitterende fotoserie gemaakt, waarin je als toeschouwer op een intense manier kunt meekijken naar de omstandigheden waarin de gemiddelde Nepalees moet zien te overleven. Foto's die met een grote intensiteit en liefde lijken te zijn gemaakt en niet alleen een sociaal aspect vastleggen maar ook nog eens wonderschoon zijn van compositie, licht en kleurenspel.
De fotograaf heeft besloten een selectie van zijn serie in een  verjaardagskalender te presenteren en die aan diverse partijen te koop aan te bieden.

Het goede doel
Met zijn kalender hoopt Marc geld uit westerse bedrijven te kunnen doorsluizen naar het armlastige Nepal. Want zoals met alles wat deze bevlogen fotograaf/zakenman aanpakt, wordt het niet voorzichtig gebracht en komt zijn verjaardagskalender zeker niet in een benauwde oplage uit. Er worden meteen tienduizenden exemplaren gedrukt en kun je als sponsor een gepersonaliseerd exemplaar bestellen. De kalender wordt gepromoot op diverse plekken in de media en exposities met ruim twee meter grote afbeeldingen van de beelden uit de kalender zullen het komende jaar georganiseerd worden. Er wordt samenwerking met Nepaleze consulaten gezocht over de hele wereld en tal van bedrijven krijgen de aanbieding dit project te sponsoren. De NDA (Nepal Development Academy) is verzocht ervoor zorg te dragen dat het geld ook werkelijk terechtkomt bij de Nepalezen en niet aan de welbekende strijkstokken blijft hangen.  'Dit project is iets waar ik ontzettend trots op ben. Iets belangeloos voor anderen doen, geeft je een goed gevoel!' En het is dat gevoel dat Marc ook bij de omarmers van dit project wil bewerkstelligen. Het idee is fantastisch en de foto's werkelijk schitterend. In 2010 staat er iets moois voor de Nepalezen op stapel. 'Misschien een druppel op een gloeiende plaat. Maar als het maar lang genoeg blijft druppelen, gaat het vanzelf een keer minder gloeien!'

(Een langere versie van dit interview is hier te lezen)Mede mogelijk gemaakt door:

logo's